Academia Intercoiffure | Education for life
10255
page,page-id-10255,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,mkd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,mkd-theme-ver-1.4,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_non_responsive
a

Program de ajutorare a copiilor orfani prin Intercoiffure

EDUCATION FOR LIFE

La nivel mondial a inceput desfasurarea unui program de ajutorare a copiilor orfani , numit Education for life . Prima tara in care a fost aplicat a fost Brazilia. Proiectul pilot inspre care Intercoiffure Mondial si-a indreptat sprijinul se numeste Casa do Menor si este situat in afara orasului Rio de Janeiro. Actiunea religioasa caritabila Casa do Menor a fost fondata acum 15 ani intr-o ¨favela¨, adica un oras saracacios, de catre parintele Renato Chiera. Amplasamentul gazduieste o scoala de coafori mica , simpla, unde se predau tehnicile de baza ale profesiei. Din martie 2004, Intercoiffure Brasil sprijina aceasta scoala, unde absolva cursurile in fiecare an intre 60 si 80 de tineri.
Romania este prima tara din blocul de ¨fostelor tari socialiste¨ care s-a afiliat la Intercoiffure Mondial si a doua tara care intra in programul Education For Life. Incepand din noiembrie 2004, Intercoiffure Romania a deschis un cont special destinat copiilor orfani si timp de un an Cristina Ciuca , presedintele fondator a depus zilnic în acest cont 10 lei din veniturile pesonale ( aproximativ 3 Euro/zi ).

Cu fiecare eveniment desfasurat in cadrul Contrast Impex , Crystal Cosmetics si Revlon Profesional, Cristina Ciuca a organizat tombole , unde castigatorii merg la Paris , la Congresul Intercoiffure Mondial . Fondurile donate de catre participanti sunt depuse in contul copiilor orfani .
Intercoiffure Romania editeaza anual revista proprie care, in anul 2010 a ajuns la cea de-a 10-a editie.
Multumita firmelor Contrast Impex si Revlon Profesional din Romania, acum exista un sediu pentru Intercoiffure Hairdressing School si in acelasi timp produse performante de prima clasa pentru scolarizarea copiilor orfani.
Cursurile vor avea o durata de 5 luni, iar dupa absolvirea scolii elevii vor face practica în saloanele Intercoiffure timp de inca 2 luni. Urmand ideile initiale si indicatiile proiectului mondial Education for life, vom gasi pentru acesti copii, locuri de munca unde sa practice aceasta meserie si poate chiar mai mult.

Ismael dos Santos, 3, plays in the rubble left after homes were demolished by the government in the Jardim Edite favela in Sao Paulo, Brazil on 21 April 2009. The government wants all of the residents of the favela to leave their homes so the land can be redeveloped. The city has offered residents money to leave, but it is often not enough to find a suitable home. The neighborhood was once home to more than 550 families and now fewer than 70 remain. The Estaiada bridge is visible in the background.  Photograph by Noah Addis   Copyright �2009 Noah Addis   May not be transimtted, reproduced, printed, published or posted online without prior written permission.
a
a
a

Cu donatiile pe care Cristina Ciuca personal le-a facut in decursul anului 2006 si 2007, marea aventura pentru ajutorarea copiilor orfani din Romania a inceput in acea perioada. Incepand cu 7 aprilie 2008, Intercoiffure Romania a inaugurat Scoala de Coafura din Bucuresti, institutie care scolarizeaza copii orfani sau abandonati. Acestia urmeaza gratuit cursuri de coafura, urmand ca dupa absolvire , sa fie incadrati in posturi corespunzatoare pregatirii lor. Ideea si motto-ul proiectului initial a fost “Daca unui om ii e foame , nu-i dai un peste sa manance, ci il inveti sa pescuiasca”. Diploma obtinuta va fi recunoscuta de toate institutiile romanesti , iar cursantii vor fi monitorizati chiar si dupa absolvirea cursurilor, pana cand viata lor va urma un curs normal. Prin formarea profesionala a acestor tineri , Fundatia Intercoiffure Romania isi va realiza obiectivele pe care si le-a propus la infiintare si anume : Infiintarea de institutii superioare de pregatire in domeniul coafurii, acordarea de burse de merit pentru studii, consacrarea tinerelor talente in domeniul coafurii, toate acestea ducand fara indoiala la ridicarea standardului profesional national in coafura. Cei care ii vor invata pe elevi arta coafurii sunt membrii Intercoiffure : Lucian Bratu si Doru Condruti. Rodica Muset este director si administrator al scolii , primul angajat cu carte de munca Intercoiffure Romania. Toate cheltuielile necesare functionarii scolii in primul an, sunt facute din donatiile pe care le-a facut dna Cristina Ciuca, presedinta Fundatiei Intercoiffure Romania. Sediul, mobilierul si aparatura necesara pentru scoala au fost puse la dispozitie de societatea Contrast Impex, iar materialele de consum sunt asigurate de catre Revlon Profesional Romania.
Dar Education for life inseamna ‘’ educatie pentru viata”, ceea ce inseamna ca acesti copii au nevoie de mai mult dacat o meserie, ei au nevoie de un tovaras de nadejde alaturi, ori de cate ori au nevoie. Intercoiffure Romania si-a propus sa fie acest tovaras pentru cursantii scolii de coafura. Asa cum spune Dna Ileana Bajenaru “Meseria este o minunata bratara de aur”, Education for life in Romania va “fabrica” cateva bratari de aur in fiecare an.
In luna mai am deschis inca o filiala Intercoiffure si la Buzau, ceea ce inseamna ca numarul de cursanti va creste si automant ajutoararea altor copii abandonati din centre care au nevoie de ajutor si indrumare.